În pofida titlului, care la o primă vedere nu pare prea sugestiv, ”O păpușă sau alta” este un thriller psihologic, unde misterul, suspansul și crimele sunt frumos împletite.

În centrul acțiunii o avem pe Alice, o proaspătă mămică, ce reușește cu greu să se desprindă de fiica sa pentru câteva ore. Ea o lasă în grija soțului său, dar când se întoarce are parte de un șoc: fetița din pătuț nu este fiica sa, Florence.

Ea alertează poliția, însă toată lumea devine confuză în legătură cu afirmația făcută de Alice. Micuța din pătuț seamănă perfect cu Florence. În timp ce soțul său susține că e nebună, detectivii iau în considerare instinctul său de mamă și încep să facă cercetări.

Lucrurile devin din ce în ce mai dubioase. Toate pozele cu micuța par că au dispărut. Ba mai mult, încep să iasă la iveală detalii legate de fosta soție a lui David, care a fost ucisă. Aceste noi dovezi par să o incrimineze pe Vivienne, generoasa soacră a lui Alice.

Celor ce le plac finalurile imprevizibile, sigur vor adora cartea.

Felul în care sunt intercalate capitolele, autorul jonglând de la un capitol la altul cu perspectivele din care este narată povestirea, poate cauza confuzie uneori.

Leave a Reply