Pe langa faptul ca e o legumă care merge consumată ca atare atat la salate cat si la garnituri, ridichea neagra are multe beneficii pentru sănătate. Cu un continut bogat in vitamina C si minerale precum sodiu, magneziu, potasiu si iod, ridichea neagra este folosita din antichitate pentru tratarea unor afectiuni. Trateaza foarte bine tusea, atat cea seacă cat si cea productivă, fiind recomandată si in tratarea bronsitelor.

Fiind o legumă bogata in vitamine si minerale si cu un continut scazut de calorii se poate adauga in dietele impotriva greutatii corporale.

Este un ajutor perfect pentru ficat contribuind la regenerarea celulelor hepatice regland totodata secretia hepatica a bilei.

Consumul regulat de ridiche neagră, atat cruda, cat si sucuri ajuta la detoxifierea organismului. Fiind o sursa bogata de vitamine din complexul B ajuta la imbunatatirea sanatatii pielii.

Sucul extras din acesta legumă se poate folosi si ca masca pentru tratarea si prevenirea punctelor negre, imbatranirea pielii sau acneelor.

Facand parte din categoria legumelor crucifere este si un afrodiziac foarte bun.

Continut bogat in potasiu ajuta la reglarea tensiunii arteriale.

Datorita proprietatilor antiinflamatoare si dezinfectante ajuta la tratarea infectiilor urinare prin inhibarea lor si diminuarea senzatie de arsura in timpul urinarii.

Cercetarile recente au demonstrat ca ajuta in lupta cu celulele cancerigene de la nivelul colonului, prin prezenta bogata a acidului folic, fiind o sursa bogata de sulforafan.

Facand parte din grupa legumelor crucifere si cu un co tinut chimic bogat numit raphanin este un adjuvant in hipertiroidism reglementand secretia glandei tiroide. Prin urmare, consumul regulat de ridiche neagra poate ajuta la tratarea si prevenirea hipertiroidismului.

Se numara deasemenea printre antibioticele naturale, ajutand la eliminarea viermilor intestinali.

Datorita proprietatilor sedative se poate consuma cu nădejde de persoanele care suferă de anemii sau oboseli.

Cantitatea considerabilă de iod pe care acesta legumă o detine ajuta deasemenea in tratarea si prevenirea rahitismului.

Este recomandată celor care suferă de demineralizare osoasa, datorita continutului bogat de minerale, vitamine si sodiu.

Chiar daca gustul este greu de acceptat de catre unele persoane sa nu uitam totusi de aceasta legumă minune, numita in popor „magia negra” pentru toate proprietatile curative.

Nu folositi aceasta legumă daca sunteti diagnosticat cu enterocolita, aciditate crescută la stomac, pancreatita, ulcer gastric si nici in cantităti mari deoarece poate provoca meteorism, cresterea secretiei de saliva, nimfomanie.

Leave a Reply