Pentru ca suntem in plin sezon al virozelor si oricât ne-am proteja e practic imposibil sa trecem peste aceasta perioada fara un gat iritat, un nas înfundat, o durere de cap.Sunt multi cei care evita spitalele cand întâmpină asemenea simptome, preferând tratarea la domiciliu cu leacuri de la bunica. Si foarte multe dintre leacuri chiar dau rezultate.Tratarea acasa a acestor simptome nu exclude o vizită la medic in cazul in care in cateva zile nu observati o ameliorare a lor.Pe unii dintre noi o simpla răceala ii tintuieste la pat pentru cateva zile, altii „o duc pe picioare”, cert e ca toti suntem afectati si usor irascibili pe parcursul unei raceli.Cel mai deranjant simptom al unei raceli, atat la adult cat si la copil e tusea.

Tratarea tusei :

Ceai din ceapă:

Se foloseste o ceapă de mărime mijlocie care se zdrobeste si se pune la fiert in 300 ml de apa. Atentie, se fierbe circa 10-15 minute. Dupa ce s-a răcit se adauga miere. Se reincalzeste si se bea. Se pot bea 2-4 cani de ceai/zi

Ceaiul de nuci:

Se fierb circa 300-450 ml de apa pana ce dau in clocot.In timp ce apa clocoteste se adauga 4-5 nuci crapate. Se lasa la fiert inca 10-15 minute.De preferat este sa nu indulciti ceaiul si sa il consumati cald.

Sirop de ridiche neagră:

Se prepară foarte usor, iar ridichea neagra se gaseste in acest sezon prin toate pietele si supermarketurile.Este excelent si pentru copii avand proprietati  imunostimulatoare si este bun fluidizant al secretiilor bronsice.

Prepararea siropului de ridiche neagră:

Se spală o ridiche neagră si se asează pe un suport in asa fel incat sa nu se răstoarne, de preferat intr-un bol sau pe o cana. Se face o gaura la capătul cu frunze, sau in locul unde a avut frunzele si se adauga miere, de preferat poliflora.Se aseară ridichea langa o sursa de caldura. In cateva ore veti obtine siropul. Se recomanda consumarea a 3-4 lingurite pe zi de sirop. Dupa consumarea siropului este indicat sa nu se mănânce, sau consuma alte lichide, timp de cateva minute, pentru a permite siropului sa actioneze.Ridichea poate produce sirop pana in momentul in care coaja incepe sa se stafideasca. Trebuie doar sa reumpleti gaura cu miere dupa ce ati terminat consumarea siropul.

Si inca un remediu, poate cel mai cunoscut si folosit este siropul de brad.

Fie ca il cumparati de la farmaciile naturiste, fie ca il preparati dumneavoastra, siropul de brad nu isi dezice numele si reputatia.Chiar daca procesul in tratarea tusei cu sirop de brad este lung, roadele incep sa apara de la primele folosiri.Calmează gâtul iritat la fiecare ingerare si pe parcursul tratamentului cu sirop semnele incep ca tusea este combătută de sirop incep sa apara.Este recomandat si pentru copii, dar are contraindicatii pentru diabetici din cauza continutului de zahar foarte ridicat. La adultul se recomanda consumarea a 3-4 lingurite pe zi, ca atare, său diluat in ceai dupa mesele principale ale zilei.

Leave a Reply