Soare pe care il iubim, este un factor important pentru viata si ne ofera multe avantaje atunci cand ne expunem razelor sale, dar poate avea si efecte negative. Atunci cand dorim sa ne expunem la soare, trebuie sa avem grija cat timp petrecem in soare, fiindca razele UV sunt foarte nocive pentru sanatatea pielii noastre. Daca dorim sa ne expunem la soare pe durata verii, trebuie sa respectam anumite intervale orare si in plus trebuie sa folosim produse de protectie solara cu un factor ridicat de protectie, atat adultii dar si copii in mod special, pentru a evita anumite probleme de sanatate ce apar in urma expunerii necorespunzatoare la soare.

Beneficiile expunerii la soare

Soarele este un factor esential in sinteza vitaminei D, cea care este raspunzatoare pentru fixarea calciului in organism, iar cand nivelul de vitamina D din oase este ridicat, riscul fracturilor este mai mic, deoarece aceasta ajuta la intarirea sistemului osos.

Statul la soare ne influenteaza semnificativ si starea de spirit. Stim ca lipsa soarelui in timpul iernii, da nastere la o afectiune sezoniera des intalnita, si anume depresia. Expunerea la soare timp de 30 de minute in fiecare zi, pe parcursul verii, creste nivelul de serotonina din corp, iar aceasta actioneaza precum un andidepresiv in plus iti da o stare de relaxare si energie.

Expunerea la soare este recomandata persoanelor care au probleme cu imunitatea organismului, si sunt mai mereu racite, astfel razele soarelui intareste sistemul imunitar, iar numarul de globule albe din organism va creste. Soarele este foarte benefic pentru copii, deoarece atunci cand sunt expusi soarelui, nivelul de vitamina D din corp creste, iar sistemul lor osos va fi mai puternic, iar ei se vor dezvolta armonios. In plus soarele pe care il iubim si care ne mangaie corpul cu razele sale calde, ne catifeleaza pielea, ii ofera stralucire, bronz natural in plus ii confera pielii si elasticitate.

 

Leave a Reply