Inima este cel mai important organ din corp , deoarece aceasta ne mentine in viata si pompeaza in continuu sange catre toate zonele corpului . Inima unui adult cantareste in jur de 300 de grame, iar pe parcursul unei zile aceasta are in jur de 100.000 de batai. Pentru a avea o inima sanatoasa este bine sa adoptam o alimentatie sanatoasa, sa facem sport cat mai des, sa avem o stare de spirit buna, sa evitam stresul, sa renuntam la fumat si la consumul de alcool.

Daca iti doresti ca inima ta sa fie mereu sanatoasa si sa functioneze in parametrii normali, ai mare grija ce alimente consumi. O alimentatie nesanatoasa, duce la aparitia bolilor cardiovasculare, precum infarctul, hipotentiunea sau hipertensiunea arteriala, boli coronariene etc. Specialistii ne informeaza ca la nivel mondial, bolile de inima reprezinta una dintre principalele cauze de deces.

Alimente recomandate pentru buna functionare a inimii tale si care tin bolile la departare sunt:

Somonul reprezinta o sursa importanta de proteine, contine acizi grasi, omega 3, dar si antioxidanti. Somonul contine astoxin carotenoid un antioxidant ce scade tensiunea arteriala.

Cerealele sunt foarte importante in alimentatia noastra deoarece sunt bogate in fiber, proteine, carbohidrati, vitamine si minerale, ce ii dau inimii apotul necesar de vitalitate si energie.

Avocado este un fruct exotic , ce are multe beneficii importante asupra sanatatii noastre, contine acizi grasi monosaturati, vitamine, magneziu si potasiu in cantitati mari ce iti pastreaza inima sanatoasa.

Uleiul de masline  este bun pentru inima deoarece  acesta contine grasimi monosaturate, scade colesterolul si nu este la fel de nociv precum uleiul de floarea soarelui.

Nucile si migdalele sunt bogate in acizi grasi, vitamina E, magneziu, fibre si sunt extrem de bune pentru ca acestea contin putine calorii, si iti dau un plus de energie.

Bananele sunt de asemenea indicate, pentru  a-ti pastra inima sanatoasa si pentru a tine la departare palpitatiile, deoarece acestea contin potasiu, un mineral necesar pentru buna functionare a inimii.

Leave a Reply