In timp ce un sistem imunitar puternic poate lupta in permanenta cu microbii care cauzeaza probleme de sanatate, un sistem imunitar slab face exact contrariul. Corpul uman isi are propriile mecanisme prin care lupta cu boala si cu prevenirea afectiunilor diverse. Sistemul identifica microbii si virusii, distrugandu-i pentru a ne proteja corpul din fata atacului.

Un sistem imunitar puternic poate pune in aplicare toate functiile sale in cel mai puternic mod, reusind sa ne pastreze sanatatea ca de fier. Insa, noi trebuie sa il ajutam. Cum?

Miscare efectuata in mod regulat

Acesta este unul dintre cele mai importante aspecte ale unui stil de viata sanatos si armonios. Practicarea regulata a miscarii sau a unui fel de sport ne ajuta la mentinerea greutatii corporale, scade nivelurile de colesterol si imbunatateste circulatia sangelui, dar si functionarea inimii.

O dieta echilibrata

Nu este cu putinta sa existe doar un singur aliment care sa ne protejeze sistemul imunitar de toate atacurile din jur. De fapt, un mix intreg de nutrienti este necesar pentru indeplinirea acestui scop maret, si acest mix nu poate fi altfel obtinut decat printr-o dieta echilibrata.

capture

Alimente si suplimente alimentare care sunt bogate in Vitamina C, vitamina E, zinc, bioflavonoizi, betacaroten, seleniu si acizi grasi Omega 3 sunt foarte eficienti in intarirea functiilor organismului. La fel de bine cum o pot face si suplimentele alimentare cu extracte din plante si ierburi ca produsul BioBran 1000 de la BioBran.

Nu stresului

Aceasta este una dintre regulile de baza care tin de un stil de viata sanatos si armonios. Hormonii de stres cum ar fi cortizolul si adrenalina pot afecta destul de tare sistemul imunitar, si intr-un sens cat se poate de negativ. Cel mai bine este sa evitam situatiile stresante pentru fiecare dintre noi. Yoga, miscarea regulata, dar nu excesiva, meditatia si alergatul usor pot fi niste stalpi de ajutor in acest caz.

Leave a Reply