Ignifugarea lemnului este o operatiune care trebuie sa se faca obligatoriu, prin lege. Pentru ca aceasta operatiune este una destul de complexa, singura solutie este ca dumneavoastra sa apelati unei firme specializate in ignifugarea lemnului. Una dintre aceste firme este Servicii-Ignifugare. O firma care ofera servicii de ignifugare lemn, ignifugare sarpante, ignifugare materiale combustibile dar si tratament pentru materiale lemnoase.

Ignifugarea lemnului este recomandata la toate constructiile si cladirile care au in componenta sa elemente din lemn. Procesul de ignifugare al lemnului consta in tratarea materialului cu substante ignifuge, cu scopul protejarii sale impotriva focului. Ignifugarea lemnului se poate face atat prin tratament la suprafata dar si in profunzime. Ambele tratamente sporesc rezistenta materialului in cazul unui incendiu.

Servicii Ignifugare

Echipa Servicii-Ignifugare ofera si tratamente insecto-fungicide care ajuta la prevenirea atacurilor din partea insectelor (carii) si a fungilor (mucegai).

Solutiile care se folosesc pentru acet tip de tratament sunt 100% sigure si nu prezinta risc pentru oameni sau mediul inconjurator.

Tratamentul de ignifugare nu exclude totusi aprinderea sau arderea materialului. Prin ignifugarea materialului are un comportament imbunatatit in cazul in care este expus la foc. Tratamentul are o data limita, asa ca periodic trebuie sa se realizeze lucrari noi de ignifugare.

Desi este o metoda extrem de utila, nu trebuie sa fie uitate alte masuri de protectie impotriva focului: mijloace de prima interventie, instalatii de semnalizare sau instalatii de stins incendii.

Totodata, ignifugarea este si una dintre cerintele pentru imbunatatirea gradului de rezistenta la foc a unei constructii.

Data la care se va face un nou tratament de ignifugarea va fi stabilita de catre echipa care a efectuat ultimul tratament de ignifugare.
Avantajele ignifugarii lemnului

  • daunatorii specifici lemnului pot fi preveniti
  • riscul de aparitie al unui incendiu este diminuat
  • impiedica craparea, dilatarea sau contractarea suprafetelor lemnoase

Tratamentul de ignifugare se desfasoara in trei etape:

Prima etapa o reprezinta tratamentul lemnului. Tratamentul lemnului consta in tratarea lemnului cu substante care tin la distanta daunatorii lemnului. Dupa ce substantele au fost aplicate se trece la repararea suprafetelor lemnoase prin chituire sau slefuire.

A doua etapa o reprezinta aplicarea primului strat de substante ignifuge, care se realizeaza in conditii stricte impuse de catre echipa care se ocupa de intreg procesul de ignifugare.

A treia etapa o reprezinta aplicarea celui de-al doilea strat de substante ignifuge. Acest lucru este posibil abia dupa 24 de ore de la aplicarea primului strat de substante ignifuge.

Leave a Reply