UPS-urile pentru centralele termice sunt niste dispozitive care asigura  functionarea optima a centralelor dumneavoastra, multa lume le foloseste pentru ca rolul lor este unul extrem de important. Acestea asigura functionarea in parametrii optimi a centralei tale termice, ba chiar putem spune ca supravegheaza functionarea acesteia. Centralele termice sunt destul de scumpe si nu sunt la indemana oricui, insa odata ce cumparam o centrala nu ne permitem sa o neglijam pentru ca daca se strica atunci buzunarul va avea din nou de suferit.

Aceste dispozitive sunt fabricate special pentru fiecare tip de aparat asa ca poti gasi si un UPS pentru centrale termice pe gaz, daca asta este centrala pe care o folosesti. Acest UPS este o abreviere in limba engleza de la sursa de alimentare neintrerupta (Uninterruptible Power Supply) iar numele acesteia spune totul. In principiu rolul acesteia este de a asigura alimentarea neintrerupta cu energie electrica pentru centrala ta termica, atunci cand tensiunea curentului devine slaba sau curentul se ia de tot. Fie ca este vorba de o intrerupere a curentului de la furnizor, fie ca din diverse motive curentul devine slab, UPS-ul este cel care iti protejeaza centrala termica in conditiile acestor evenimente neplacute. Alte situatii in care acestea sunt utile sunt atunci cand apare un scurtcircuit, ele stabilizeaza tensiunea sau protejeaza impotriva suprasarcinilor de la retea.

Aceste UPS-uri sunt electrice, deci nu necesita combustibil iar incarcarea lor este foarte rapida. Ele intra in functiune instantaneu atunci cand e nevoie, deci alimentarea centralei tale termice nu se va intrerupe nici o clipa. Daca vreti sa cumparati UPS centrale termice pe gaz trebuie sa fiti atenti la capacitatea bateriei. In functie de capacitatea acesteia puteti afla cam ce autonomie are UPS-ul. UPS-urile de pe piata din ziua de astazi reusesc sa ofere o autonomie de pana la 17 ore, asa ca vei gasi cu siguranta dispozitivul care ti se potriveste nevoilor tale. O durata de viata atat de indelungata iti protejeaza centrala termica de penele de curent lungi de pana la o zi intreaga. Intreruperile de curent si scaderile de tensiune nu sunt deloc sanatoase pentru orice dispozitiv electronic, insa UPS-urile va scapa de toate aceste probleme.

Leave a Reply