Setarea diamantelor este procedeul prin care care diamantul este asezat sau montat in ansablul.

Este un subiect necunoscut pentru cumparatori deoerece pe ei ii intereseaza produsul finit, insa el are o importanta foarte mare pentru bijutieri deoarece setararea diamantelor este cea care da valoare diamantului atat din punct de vedere financiar cat si din punct de vedere estetic.
Setarea diamantului este partea integranta a diamantului in ansamblu. Este foarte importanta deoarece prin ea se stabileste daca diamantul este cel scos in evidenta sau inelul in totalitate.
De montarea efectiva depinde si forma si stilul diamantului. Totodata prin setare vom afla cat de bine este prins diamantul de inel, anumite setari favorizand o prindere mai buna acestuia.
Tot de setare depinde si lumina pe care o va primi diamantul, ceea ce reprezinta un factor foarte important.
Sunt mai multe tipuri de setare despre care va voi detalia anumite aspecte importante.
Setarea de tip gheara este cea mai cunoscuta dar si cea mai utilizata metoda de montare a diamantului.
Aceasta permite sa patrunda o mare cantitate de lumina din toate unghiurile facand astfel ca diamantul sa para mai puternic si mai stralucitor. Este foarte folosita pentru inelel de logodna si inelele clasice ce transmit eleganta si bun-gust.
Setare Run Over este un tip de setare prin care diamantul este inconjurat de un metal oferindu-i protectie reducand riscul de a fi zgariat. Este foarte buna in cazul persoanelor active.
Setare invisible este folosita foarte des la montare cerceilor cu diamant.
Acest tip de montare permite asezarea diamantelor cat mai mici una langa alta intr-un cadru metalic fara a fi nevoie de metal intre ele.
Setare de tip bara este una dintre cele mai sigure setari deoarece utilizeaza placi metalice intre diamante pana in varful acestora.
Setare de tip canal este asemanatoare cu cea tip bara numai ca aceasta foloseste doar doua placi verticale asezate de o parte si de alta a diamantului securizandu-l astfel.
Setare de tip pavaj este cea mai frumoasa dintre toate setarile deoarece aseaza diamantele unul langa altul.Fiecare diamant este asezat in locul lui. Este cea mai dificil de realizat dar si cea mai spectaculoasa.
Setare de tip graunte este asemanatoare cu cea de tip pavaj, diferenta fiind ca pietrele nu sunt asezate pe un metal, ci sunt asezate intr-un sant metalic pe un singur rand.
Setarea tensionata este setarea prin care piatra este suspendata de trunchi si este cea mai populara metoda de montare.

Leave a Reply