Una dintre cele mai comune probleme din locuintele tuturor sunt aparitia rozatoarelor. Rozatoarele distrug prin roadere orice intalnesc in cale, dar o alta problema la fel de mare este aceea ca pot pune sanatatea oamenilor in pericol.
Deratizarea facuta de catre o firma de deratizare este solutia ideala pentru a scapa de rozatoare.

De ce sa apelati la o firma de deratizare?
Deratizarea este o masura obligatorie mai ales pentru institutiile statului si in alimentatia publica.
O firma de deratizare dispune de personal instruit, si de toate ustensilele si echipamentele necesare pentru a va scapa de musafirii nepoftiti.
Firmele de deratizare folosesc doua tipuri de metode pentru a elimina rozatoarele:

  1. Metoda mecanica: acest tip de deratizare implica folosirea capcanelor pentru capturarea soarecilor sau a sobolanilor. Pe langa folosirea capcanelor clasice se mai utilizeaza si diferite aparate cu ultrasunete.
  2. Metoda chimica: acest tip de metoda implica folosirea de momeli impregnate cu rodenticide. Rodenticidul este un tip de otrava extrem de eficient impotriva rozatoarelor. Pentru ca un rodenticid sa fie eficient, acesta trebuie sa fie ademenitor, sa nu dea imunitate si sa fie otravitor exclusiv pentru rozatoare.

In ce spatii se pot efectua tratamente de deratizare?
Deratizarile pot fi facute in orice fel de spatii, de la spatii interioare pana la spatii exterioare. Firmele de deratizare isi pot desfasura activitatea in:

  • spatii interioare: scari de bloc, cladiri de birouri, institutii publice, scoli, gradinite, magazine, restaurante, baruri, spitale etc.
  • spatii exterioare: in parcuri, gradini, livezi

V-ati pus vreodata intrebarea cat de des se poate face o deratizare?
In general, pentru institutiile din alimentatia publica, deratizarile trebuie facute o data la trei luni.  De asemenea este recomandat sa apelati si la servicii de dezinsectie pentru apartamentul dumneavoastra.
Pentru alte activitati, deratizarile pot fi facute la nevoie, dar este recomandat sa nu fie facute mai rar de o data la sase luni.

firma de deratizare

Nu incercati sa capturati cu mainile goale un soarece sau un sobolan. Desi par inofensive, aceste animale ascund o istorie sumbra. Rozatoarele au fost vinovate de transmiterea celor mai periculoase boli la om. Unele dintre boli pe care acestea le pot transmite sunt: turbarea, salmonella, antrax, bruceloza, toxiinfectii alimentare grave. Rozatoarele au fost vinovate de transmiterea celei mai grave boli ciuma.

Pentru a identifica daca va confruntati cu o infestare a rozatoarelor va puteti ghida dupa urmatoarele semne:

  • rozatoarele pot fi auzite
  • excremente
  • mobila sau ambalaje de alimente cu urme de roadere
  • cuiburi realizate din hartie, fibre textile sau frunze

Leave a Reply