Intr-un clasament efectuat pentru a descoperi care sunt cele mai frumoase partii de ski din Europa, s-a constatat faptul ca Elvetia, Austia, Italia si Franta sunt pe primele locuri in topul preferintelor iubitorilor de ski.

Clasamentul a fost conceput pe baza catorva criterii si anume: costul biletului intreaga zi pe partia de ski, calitatea zapezii, lungimea partiei, aglomeratia dar si restautantele din zona.
In Elvetia vom intalni satul Verbier ce face parte din cunoscuta regiune Celor patru Vai( Les 4 Vallees), sat ce si a pastrat specificul pitoresc prin numeroasele cabane de lemn.Viziatorii il lauda pentru partiile de ski potrivite pentru invatat, in timp ce altii prefera zonele pentru avansati.
Cunoscuta partie de ski CourtMayor din Italia ofera posibilitatea de a schia si este si un loc excelent pentru cataratori datorita lui Monte Blanc ce are o altitudine de 4810 metri altitudine.
Tot aici vom intalni cea mai faimoasa partie de ski  denumita Saslong, iar cele cu un grad mare de dificultate Coil Raiser Si Mont Seura.
De la Entreves pana la Punta Herbronner poti ajunge cu teleski-ul, de unde poti schia prin impresionanta Valle Blanche pana la Chamonix.
In Austria printre preferatele zone turistice se afla St Anton unde pistele de ski sunt o profocare pentru incepatori.
St Anton a fost gazda campionatului modial de ski alpin in 2001 si este considérât ca fiind locul de nastere al skiului modern.
In Franta vom gasi cea mai mare zona de ski din lume, Trois Valle, formata in total de noua munti cu partii de ski impresionante la nivel intermediar.
O alta statuine ce este vizitata mai mult de familii este Portes d’ Soleil, formata dintr-un complex de 14 station din Franta si Elvetia.
Aceste sunt cateva exemple din fiecare tara mai sus mentionata ce se afla in clasamentul celor mai frumoase partii de ski, partii ce se deschid atat in fata incepatorilor cat in fata celor mai indrazneti dintre noi, insa tot aici in cazul in care nu vrei sa schiezi vei gasi cu sigurante alte mijloace de entertaiment.

Leave a Reply