Portile automatizate sunt intalnite la tot mai multe locuinte pentru ca confortul oferit de acestea este unul de luat in seama, iar montarea unui astfel de sistem nu este extrem de costisitor. Portile automatizate sunt extrem de utile mai ales daca portile de la curtea ta sunt foarte mari si grele, si necesita un efort considerabil la deschiderea sau inchiderea lor. Portile automatizate faciliteaza extrem de mult manevrarea portilor tale cu ajutorul energiei electrice. Pe langa acest confort, portile automatizate ofera si o mai mare eficienta si rezistenta la efractie. Asadar tot mai multa lume apeleaza la firme de automatizari porti nu neaparat pentru casele lor, ci si pentru locurile unde depoziteaza anumite lucruri de valoare, acestea fiind cea mai buna optiune din punctul de vedere al securitatii.

Firmele de automatizari porti pun la dispozitie doua sisteme, in functie de preferintele fiecaruia. Puteti monta porti batante sau puteti opta pentru portile culisante. Trebuie sa fim atenti la cateva lucruri cand vrem sa montam un astfel de sistem insa prima data trebuie sa ne hotaram de ce tip de poarta avem nevoie. In functie de necesitatile noastre sau de gradul de solicitare, putem opta, cum am spus, pentru portile culisante sau batante.

Pentru a fi siguri ca facem alegerea potrivita trebuie sa luam in calcul cateva lucruri. In primul rand trebuie sa estimam greutatea portii cu aproximatie pentru a stii care este motorul de care avem nevoie. Motorul trebuie sa poata manevra portile cu usurinta, si este chiar indicat sa luam un motor mai puternic chiar daca greutatea portilor nu este foarte mare. In acest mod motorul nu va fi atat de solicitat. In continuare, trebuie sa identificam automatizarea potrivita pentru gradul de utilizare al portii sau al portilor. Ciclul de lucru este un aspect foarte important la automatizarea portilor. Un ciclu de lucru normal este de 35 la suta, acesta fiind indicat pentru uzul rezidential, mai exact cu aproximativ 10 deschideri pe zi. Daca folosim portile in mod intens atunci este recomandata o automatizare cu un ciclu mai mare, de 70 sau 80 la suta, sau chiar unul permanent 100%.

Leave a Reply