Veronika se hotărăște să moară

Paulo Coleho

Veronika se hotărăște să moară este unul dintre romanele ce compun triologia scrisă de Paulo
Coelho, prin care acesta ne arată cât de mult se poate schimba viața unui om într-o singură săptămână. El analizează viața unor oameni obișnuiți, puși în situații ce îi determină să privească viața dintr-un alt unghi.

În această carte, o avem ca și protagonistă pe Veronika, o tânără ce are o viață aparent normală, ba chiar ideală. Veronika însă consideră că viața sa este absolut banală, mediocră, așa că decide să se sinucidă. După ce tentativa sa dă greș, ea ajunge într-un sanatoriu, unde află că pastilele luate i-au cauzat o problemă la inimă și mai are de trăit o singură săptămână.

Deși inițial ar trebui să fie mulțumită pentru că dorința ei de a muri urma sa fie îndeplinită, în capul Veronikăi încep să se producă anumite schimbări. În acea ultimă săptămână, ea descoperă prietenia, dragostea și frumusețea lucrurilor ce o înconjoară.

Cel mai mult mi-a plăcut finalul, care este marcat de o răsturnare de situație mai mult decât favorabilă. Veronika ajunge să trăiască fiecare zi ca și cum ar fi un miracol.

Leave a Reply