Liniștea de la Longbourn este risipită de vestea că  domnul Bentley, un bărbat bogat, va urma să se mute acolo. Cel mai important amănunt este faptul că domnul Bentley este burlac, iar doamna Bennet avea cinci fiice pe care dorea să le mărite cât mai ”reușit” cu putință. De fapt, acesta era principalul scop în viață al doamnei Bennet, care nu era o femeie prea educată.

Când au primit invitație la balul organizat de domnul Bentley, doamna Bennet nu și-a mai încăput în piele de fericire. Această fericire a devenit nemărginită când tânărul burlac a invitat-o de două ori la dans pe fiica cea mare, Jane.

Alături de domnul Bentley era și prietenul său mai puțin sociabil, domnul Darcy. Printr-un comentariu deplasat, acesta a reușit să o jignească pe Elisabeth, cea mai diferită dintre fiicele familiei Bennet.  Elizabeth, spre deosebire de colegele sale de generație, era o fată educată și cu o mândrie de neatins.

E un adevărat deliciu să vezi cum evoluează relația dintre cei doi. Cum două persoane diferite, care la început păreau să nu se agreeze, ajung într-un final să se iubească.

Mi-a plăcut foarte mult felul în care scriitoarea a descris aspecte specifiice societății contemporane ei.

Unul dintre personaje reușește să fie foarte, foarte enervant. Vă las pe voi să descoperiți cine. (indiciu: e vorba despre un verișor).

Leave a Reply