Majoritatea iubitorilor de lectură afirmă faptul că cititul este o evadare din lumea reală, iar că o carte bună este acea carte ce îți captează întru totul atenția și te ține captiv în universul său.

Eu sunt de părere că o carte bună e acea carte pe care o trăiești și în personajele căreia te regăsești. Nimic nu se compară cu momentul în care citești un fragment și simți că autorul ți s-a adresat ție, sau când te regăsești perfect în descrierea făcută unui personaj.

În Madame Bovary, Flaubert a creat un personaj în care fiecare femeie se poate regăsi la un moment dat. Schimbările prin care Emma Bovary trece de la tânăra adolescentă visătoare până la soția împlinită inițial, iar mai apoi transformarea vieții ei  dintr-una plictisitoare și monotonă într-una plină de aventuri și peripeții, nu fac altceva decât să alcătuiască un personaj bine definit.

Deși are un sfârșit tragic, cartea este atât de bine scrisă încât te face să savurezi pagină cu pagină, îndemnându-te să nu îți poți imagina un altfel de final. Cu un așa personaj principal complex și de neuitat, Madame Bovary este una dintre cărțile ce își merită faima.

Leave a Reply