Limbajul trupului

Allan Peas

Încă de când ne naștem suntem diferiți. Reacționăm diferit la anumiți stimuri, învățăm mai repede sau mai încet, imităm cu ușurință sau cu dificultate ceea ce vedem la cei din jur. Din momentul în care învățăm să vorbim, ne folosim de calea comunicării pentru a ne transmite gândurile, ideile, dorințele; pentru a aproba și susține o idee sau pentru a aduce argumente contradictorii.

Vorbitul nu este însă singura modalitate prin care noi oamenii comunicăm. Probabil că vi s-a întâmplat și vouă să purtați o conversație cu o persoană și să aveți senzația că, deși vă spune un lucru, ceva vă face să vă îndoiți de spusele acelei persoane.

Sau poate vi s-a întâmplat să anticipați reacția unei persoane chiar înainte ca aceasta să deschidă gura. Ca și cum cineva v-ar fi șoptit.

Toate aceste semnale au legătură cu limbajul trupului. Acest limbaj nonverbal ne determină uneori să aflăm multe lucruri despre o persoană, detalii ce acea persoană încearcă să le ascundă, sau pur și simplu se află în subconștientul ei fără ca ea să aibă habar de ele.

”Limbajul trupului” ne ajută să descifrăm aceste semnale ale limbajului nonverbal și să comunicăm mai bine cu cei din jur

Leave a Reply