Această carte prezintă viața tinerei Emilie. Ea este fiica unui alchemist renumit care dorește să îi ofere ei toate cunoștințele sale în legătură cu alchimia, pentru ca mai apoi, ea să continue mai departe cercetările după ce el va muri.

Deși Emilie este foarte inteligentă, tatăl său învățând-o tot ce trebuie să știe legat de științe, experimente și mediul înconjurător, fetei îi lipsește experiența de viață. Petrecându-și toată viața la Seldom, un domeniu situat în zona rurală, Emilie nu a avut prea mare contact cu oamenii, în special bărbații.

Într-o bună zi, la Seldom își face apariția un bărbat foarte chipeș, pe nume Aislabie. Din dorința sa de a se îmbogăți, acesta o cucerește pe fiica alchimistului. Tânăra neexperimentată, se lasă prinsă în mrajele escrocului, măritându-se mai apoi cu el, fără voia tatălui său.

Ulterior ea începe să descopere treptat tot mai multe lucruri despre soțul său, și începe să se lovească de realitățiile lumii contemporane ei. În momentul în care realizează cât de mult a greșit, ea se întoarce la Seldom, însă tatăl său era deja decedat.

Moartea sa nu i-a lăsat însă doar o moștenire financiară, ci și câteva jurnale din care Emilie află detalii despre identitatea sa adevărată….

Sunt total de acord cu ideea promovată în această carte: atât educația, cât și genetica, au un cuvânt de spus în formarea unui individ.

Unele aspecte, precum episodul din grădină, mi s-au părut puțin cam….evident de neverosimile.

Leave a Reply