”Enders” este al doilea volum din seria ”Starters”, în care este continuată povestea lui Callie Woodland, tânăra care și-a pierdut păriții, fiind nevoită să trăiască într-o lume post apocaliptică, condusă de Enders.

Dacă inițial cei de la banca de corpuri i-au spus că cipul implantat în capul său  va fi folosit doar pentru închirierea corpului, Callie află că au fost omise unele detalii, și anume, faptul că bătrânii plănuiesc o închiriere permanentă a corpurilor. Astfel, tinerii urmau să își piardă definitiv controlul asupra corpurilor lor. Cipul lui Callie este însă diferit, lucru ce o face o țintă pentru deținătorii băncii de corpuri.

Volumul doi este mult mai încărcat de acțiune decât primul volum. Inima lui Callie este încărcată de speranță când află că tatăl său ar putea fi în viață. Ba mai mult, ea descoperă o informație vitală, ce o ajută să își controleze cipul, și implicit, corpul.

Cartea nu este însă doar acțiune, science fiction și tehnologie. Protagoniștii sunt o fată și doi băieți, care formează, într-un mod adolescentin și naiv, un triunghi amoros. Accentul însă nu cade pe sentimentele personajelor, tocmai de aceea nu putem cataloga seria ca fiind un chick lit.

Volumul II este mult mai dinamic, condimentat cu mult suspans, lucru ce te ține cu sufletul la gură.

Spre final, cartea are încărcătură emoțională puternică și îți va lăsa impresia că e neterminată.

Leave a Reply