De veghe în lanul de secară

J D Salinger

După părerea mea, această carte a fost supraevaluată și s-a bucurat de o popularitate nemeritată.

Este o lectură ușoară, potrivită pentru o seară ploioasă.

Am citit inițial cartea tocmai datorită popularității sale. O carte atât de lăudată de obicei stârnește interesul oricărui iubitor de lectură. Nu e de mirare că am avut mari așteptări de la ea.

Acțiunea în are ăn centru pe tânărul de 16 ani, Holden Caulfield, un adolescent care provine dintr-o familie înstărită. El ne relatează întâmplări tipic adolescentine, legate de școală, prima dragoste și diferite experiențe prin care a fost el nevoit să treacă.

De veghe în lanul de secară este un bildungsroman care ne relatează procesul de maturizare prin care trece tânărul adolescent, care inițial se află în ipostaza unui copil ce are dificultăți în a se integra și adapta.

Cartea poate fi captivantă dacă o citești în perioada adolescenței. Probabil mulți tineri se regăsesc în ipostaza lui Holden.

Cu toate acestea, nu aș putea spune că am fost impresionată de valoarea artistică a cărții și cu siguranță nu aș reciti-o. Exceptând faptul că adolescenții pot empatiza cu personajul principal, nu mi se pare că acest roman s-ar adresa unui public larg.

Leave a Reply