Cincizeci de umbre ale lui Grey

E.L.James

Cincizeci de umbre ale lui Grey este prima carte din triologia scrisă de E.L. James.  Romanul ne relatează povestea de viață a Anastasiei Steel, o tânără absolventă ce se îndrăgostește de Christian Grey, un bărbat fermecător ce ascunde însă un trecut trist, ale cărui dureri îi afectează prezentul.

Când colega sa de apartament,  care totodată îi este și cea mai bună prietenă, se îmbolnăvește, Anastasia se vede nevoită, la rugămințile acesteia, de a îi lua un interviu bogatului și bine-cunoscutului Christian Grey.

Lipsa de îndemânare a tinerei, timiditatea ei precum și gafele nevinovate făcute de ea, îi captează atenția lui Christian, care nu își mai poate lua gândul de la neîndemânatica Ana.

Când ajung să se cunoască mai bine, el îi dezvoluie Anei un secret care avea să o zdruncine complet. Stilul lui de viață este unul total opus de cel al tinerei, ea simțindu-se copleșită și intimidată în prezența lui, fiind tentată să îl abandoneze…

Lipsa de experiență a scriitoarei este foarte evidentă în primul roman. Totodată, traducerea în limba română nu a fost printre cele mai reușite.

Deși acțiunea se desfășoară într-o atmosferă tensionată, pasajele amuzante reușesc să mai destindă lucrurile.

Leave a Reply