Cianură pentru un surâs

Rodica Ojog-Brașoveanu

Rodica Ojog-Braşoveanu este considerată o Agatha Christie a României. Cele mai reuşite creaţii ale autoarei (din punctul meu de vedere) sunt cărţile din seria poliţistă ce o are ca protagonist pe Melania Lupu. Seria conţine şase cărţi, în care reuşeşte să îmbine armonios umorul şi misterul.

Prima carte din serie este Cianură pentru un surâs, unde ni se face cunoştinţă cu Mirciulică, un motănel simpatico, şi Melania Lupu, o bătrână aparent inocentă, dar care ascunde o minte genial de infractor. În această carte, Melania este complice la mai multe crime ce se petrec în casa unde locuieşte ea şi împreuna cu alţi pensionari.

Din dorinţa de a intra în posesia a două picturi celebre, bătrânii devin complici la crima comisă de un anonim, însă treptat, cei implicaţi încep să moară în condiţii dubioase.

Deşi o bănuieşte,Maiorul Cristescu, cel ce se ocupă de caz,  nu reuşeşte să găsească nici o dovadă împotriva simpaticei infractoare. Şi nici nu e de mirare, din moment ce nu ea a comis crimele. Mai rămâne o singură întrebare: cine a făcut-o?

Leave a Reply