Al doilea amant al doamnei Chatterly

Clifford Moore

Dacă prima carte a stârnit controverse dar și-a meritat popularitatea, din păcate nu pot spune același lucru despre continuarea sa. Continuare este mult spus. Din dorința de a respecta acea modă a vremurilor când mulți autori încercau să își câștige popularitatea prin continuarea unor romane celebre, Clifford Moore a încercat să imagineze o continuare a romanului Amantul doamnei Chatterley.

Astfel, el ne descrie viața doamnei Chatterley, devenită ulterior doamna Mellors, alături de Oliver, bărbatul pentru care și-a lăsat soțul aristocrat și viața lipsită de griji pe care o ducea alături de acesta.
Acest volum o surprinde în ipostaza femeii într-o permanent căutare a fericirii. Nemulțumită de faptul că relația dintre ea și Oliver s-a răcit, își găsește consolarea într-o prietenie ciudată dar palpitantă cu surorile dansatoare.

Într-o dimineață, o crimă aparent inexplicabilă zguduie liniștea căminului familiei Mellors. Negrul care era plătit să aibă grijă de grajduri este găsit ucis într-un mod brutal pe veranda casei lor. Nimeni nu înțelege de ce cineva ar ucide o slugă, însă finalul anchetei este unul surprinzător…

Încă din primele pagini finalul este oarecum previzibil iar cartea nu reușește să surprindă cu nimic.

Datorită perioadei în care s-a desfășurat acțiunea narată, romanul cuprinde multe amănunte interesante legate de realitățiile acelor vremuri.

Leave a Reply