320 de pisici negre

Rodica Ojog Brașoveanu

320 de pisici negre este a treia carte din seria de romane polițiste scrise de Melania Lupu. De data aceasta, Melania ne întâmpină dintr-o celulă de închisoare, sau cum o numește ea, pensiune drăgălașă. Acolo, ea reușește să își convingă colegele de celulă că este o bătrânică senilă, ce probabil că a ajuns acolo printr-o eroare. Una dintre colegele sale de celulă este Olga Tudor, fosta soție a unui infractor, ce va reprezenta biletul de ieșire pentru Melania.

Ajunge în libertate cu ajutorul unor mafioți ce o confundă cu Olga, însă Melania reușește de minune să își joace rolul. Prioritatea Melaniei este acum să îl găsească pe mult iubitul Mirciulică. Folosindu-se de nevoia mafiotului Ned de a obține o informație importantă, aceasta reușește să îl convingă pe el și pe complicii săi să ”răpească” 320 de pisici negre. După testul ”romului și povestirilor”, ea crede că l-a găsit pe Mirciulică, însă mai târziu avea să afle că s-a înșelat.

M-au amuzat copios momentele în care autoarea vorbea cu ea și se răsplătea cu câte un fondant. Însă treburile ajung să se complice, deoarece în tot acest timp, maiorul Cristescu are bănuielile sale…

Leave a Reply