Deși este considerată un best seller, cu peste 40 de milioane de exemplare văndute în primele luni de la apariție, triologia Fifty Shades  a dat naștere la mai multe controverse decât orice altă serie. Pentru unii intrigantă, pentru alții o aberație, părerile despre această serie sunt atât de împărțite, încât se poate discuta o veșnicie asupra acestui subiect.

Bineînțeles că totul ține de perspectivă și de unghiul din care privim situația. Eu pot spune că nutresc sentimente mixte în ceea ce privește cartea. Pe de o parte, îi înțeleg pe cei ce o consideră ca fiind supraestimată. Sunt de acord cu faptul că din punct de vedere artistic, nu este cine știe ce capodoperă. Autoarea folosește un limbaj destul de simplu, predominând cuvintele uzuale și nicidecum metaforele bine alcătuite, așa cum suntem obișnuiți atunci când citim un best seller.

Pe de altă parte, am reușit să citesc seria pe nerăsuflate în câteva zile, lucru ce mi-a fost confirmat de mai multe persoane. Prin felul său de a se adresa și de a relata acțiunea, autoarea crează un dinamism ce alungă monotonia și îți stărnește curiozitatea.

Acestea fiind spuse, eu cred că cea mai bună modalitate de a-ți forma o părere despre o carte este să o citești. În funcție de așteptările și gusturile tale, poți decide dacă își merită popularitatea.

Leave a Reply