Corpul se dezechilibreaza dupa ce avem o noapte in care dormim foarte putin sau deloc, si poate conduce la probleme de sanatate grave daca nu se face nimic in privinta asta de la inceput. Poti folosi solutii naturiste pentru a dormi mai bine, precum ceaiurile.

1. Ceai din Floarea Pasiunii – ceaiul facut din Floarea Pasiunii ajuta la combaterea anxietatii dar si a insomniei. Aceasta planta are puterea de a stimula aminoacizii din creier oferind o stare de calmitate. Insa combinarea cu alte plante i-ar putea reduce efectele benefice, asa ca nu faceti greseala de a o combina cu altceva.

2. Ceai de menta – ceaiul de menta este cel mai frecvent ceai baut de romani, si are efect benefic in problemele digestive si este un calmant destul de eficient. Cosumand ceai de menta inainte de a te pune sa dormi, reduci stresul si te linistesti.

3. Ceai de musetel – planta musetel poate trata mai multe boli, incare se include si insomnia si anxietatea. Diferite teste pe grupuri de oameni au scos la iveala faptul ca musetelul are un efect calmant pentru cei ce sufera de anxietate si trateaza insomnia.

ceai

4. Ceai de valeriana – planta valeriana este un component al mai multor produse farmaceutice, inclusiv in medicamentele ce trateaza insomnia si in calmante. Pentru a obtine un efect de combatere a insomniei trebuie sa combini planta valeriana cu alte plante ce au acelasi efect intr-o cana de ceai.

5. Ceai de lavanda – ceaiul de lavanda are puterea de a trata si elimina insomnia, iar planta lavanda are substante si proprietati in ea, care pot fi folosite pentru a combate stresul si pentru a calma pacientii.

Leave a Reply