In centrul atentiei mondiale se afla riscurile pe care le impune obezitatea pentru sanatatea unei persoane, deoarece acest fenomen este cel mai des intalnit, insa si persoanele care sunt prea slabe sunt predispuse imbolnavirii. Greutatea unei persoane creeaza aparitia celor mai multe probleme de sanatate. Persoanele prea slabe sunt foarte predispuse unor dereglari la nivel hormonal. De exemplu, un nivel foarte scazut de grasime sau absenta acesteia, ajunge sa creeze deficiente de nutrienti esentiali pentru o functionare buna a organismului din punct de vedere psihic sau fizic. Si asta nu este singurul risc la care esti expus daca ai o greutate prea mica.

slabe

Alt exemplu de afectiuni la care sunt predispuse persoanele prea slabe sunt fracturarea sau ruperea oaselor. Femeile care ajung la varsta a doua si sunt prea slabe, trebuie sa fie foarte atente sa nu sufere lovituri sau traume deoarece exista un risc ridicat de a suferi o fractura la nivelul soldului, conform unui studiu realizat de o schipa de cercetatori britanici. La persoanele prea slabe, oasele au o densitate mai mica decat normal si astfel ruperea sau fracturarea lor se poate face cu usurinta.

De asemenea, oamenii care sunt mai slabi decat ar tebui, si pe deasupra mai sufera si de artrita, o boala a inimii, pot muri de boli de inima o data ce trec la varsta a doua, riscul fiind de trei ori mai mare decat in cazul unor persoane cu greutate normala. Sute de oameni a caror varsta este mai mare de 42 de ani au fost analizati de o echipa de experti, care a concluzionat la final ca oamenii foarte slabi au un risc foarte mare de aparitie a unor inflamatii in corp ce afecteaza inima si pot avea un efect letal.

Leave a Reply