Tehnologia care ne inconjoara, mereu de uitam la un ecran, si asta ne face rau, mai ales la vedere. Daca ai inceput sa ai probleme cu vederea, gasesti aici indicatii despre cum au aparut si cum le poti combate.

1. Nu stai destul pe afara – studiile spun ca lumina soarelui miscoreaza pupilele, vederea incetosata fiind redusa si iti intareste ochii prin eliberarea unei cantitati de dopamina.

2. Nu ai mancat afine – daca vederea ta pe timp de noapte este foarte redusa, atunci este posibil ca o cantitate mare de stres sa iti apese pe umeri.Multe studii au gasit o legatura intre afine si vederea pe timp de noapte, totul datorandu-se antioxidantilor prezenti in afinece reduc stresul asupra ochilor.

3. Nu ai destula vitamina D – femeile ce au univel scazut de vitamina D au 44% mai multe sanse de a se imbolnavi de degenerescenta masculara, o boala a carei caracteristica este distrugerea vederii centrale.

vederea

4. Citesti prea mult – sa citesti este bine, insa cititul oboseste foarte mult vederea, si daca ii fortezi prea mult atunci ajungi sa ai probleme mai grave. Multe studii au demonstrat ca exista o conexiune intre citit si deficientele de vedere.

5. Folosesti medicamente impotriva acneei – exista anumite tipuri de medicamente ce trateaza sau combat acneea ce contin substanta „isotretinoina” care poate afecta ochii si crea probleme de vedere, deoarece aceasta subtanta determina ochii nostrii sa capteze mai mult lumina UV decat normal.

6. Esti insarcinata – unele femei isi pierd vederea la distanta datorita sarcinii, insa acest lucru este doar ceva temporar, deoarece dupa nastere vederea va reveni la normal.

Leave a Reply