Probabil multi ati auzit de Luis Enrique, un fost jucator de fotbal spaniol, care a cunoscut faima la FC Barcelona, fiind chiar actualul antrenor al acestei mari echipe. Pana sa ajunga la Barcelona, Luis Enriquea activat si la alte cluburi, ultimul fiind si cel cu care rivalizeaza Barcelona cel mai mult, respectiv Real Madrid. Acest lucru, dar si faptul ca a jucat cu mult peste 250 de meciuri la amandoua echipele, meciuri in care a reusit sa inscrie aproximativ 80 de goluri il fac un fost jucator care a resuit sa atraga foarte mult atentia asupra sa in momentul cand acesta a fost pe terenul de joc. Chiar de la acea vreme, Luis era considerat unul dintre jucatorii versatili, deoarece juca pe orice post, exceptand posturile defensive, respectiv portar sau fundas.
In ceea ce priveste stilul acestuia vestimentar, el reuseste sa ne uimeasca cu faptul ca nu refuza la a avea grija de imaginea sa intr-un loc in care multe persoane cu aceeasi functie ca a acestuia se prezinta intr-un trening, la marginea terenului, acolo unde se afla pentru a oferi informatii jucatorilor sai. Acesta nu pare genul indraznet din punct de vedere al culorilor, dar acesta ne prezinta faptul ca de fiecare data cum costumul negru sau belumarin si crava acestuia slim sunt o combinatie simpla, dar si de bun gust, acesta nepierzandu-si niciodata din valoare sa, combinatia de mai sus fiind una care i se asorteaza perfect in contrast cu parul sau brunet si timida barba a acestuia.
De altfel, Luis Enrique, la fel ca un foarte bun prieten al acestuia, Pep Guardiola, reprezinta un model de urmat, amandoi imbracandu-se cu fiecare ocazie foarte elegant, neincercand sa iese prea mult in evidenta, asa cum o fac unii dintre colegii acestuia, afisandu-se in tinute care mai de care mai excentrice. De altfel, si noi in Romania avem unii antrenori care prefera sa se afiseze la costum la marginea terenului pentru a oferi informatii jucatorilor sai, aici putand aminti pe Mircea Rednic, Laurentiu Reghecampf sau Flavius Stoican, trei antrenori care pot reprezenta modelul a alti antrenori mai tineri care doresc sa ii urmeze in cariera acestora, toti trei avand la vremea lor un parcurs extrem de bun si pe terenul de fotbal.

Leave a Reply