„Cum sa ramai tanar un timp mai indelungat”, aceasta este intrebarea care si-o pun multi oameni asupra trupului lor. Noi tinem sa va spunem ca ceea ce mancam isi va pune semnificativ amprenta asupra chipului nostru, si nu doar asupra corpului. Pe langa acest sfat, va vom mai oferi cateva sfaturi despre cum sa faci sa pari tanar un timp mai indelungat.

Cu totii stim ca nu exista tinerete fara batranete, dar trebuie sa fim constienti ca tine de noi cu cat ne grabim procesul de imbatranire.

Un prim sfat pentru a ne mentine tineri mai mult timp este acela de a manca mai putina paine, deoarece painea, fie ea si integrala ne va mari cu mult nivelul zaharului din sange si ne accentueaza cu mult senzatia de foame. Este de preferat sa mancam paine cat putem de rar si facem tot posibilul ca paine sa nu fie baza alimentatiei noastre.

Este de preferat ca si cafeaua de dmineata sa fie una sanatoasa, desi cafeaua reprezinta totusi un mod nu tocmai sanatos de ne incepe ziua. Se stie ca in timpul somnului, glandele suprarenale sunt mult mai „calme”, ele incepand sa functioneze in jurul orelor 3-4 dimineata, pentru a ne trezi. In momentul cand cafeaua este primul lucru care il consumam dimineata, glandele suprarenale sunt supuse unui soc. Desi este foarte bine sa nu renuntam la bautura preferata, este indicat sa o consumam in doze cat mai mici, poate, dupa un timp reusind sa ne dezobisnuim complet de aceasta.

Un alt sfat foarte important in ceea ce tine de „tineretea vesnica” il reprezinta dormitul. Este de preferat sa dormim cat mai bine, deoarece un somn calm este benefic pentru sanatatea noastra. Specialistii au spus ca este foarte bine sa ne punem in pat cu aproximativ jumatate de ora inainte de a adormi, fiind de preferat sa lasam dispozitivele electronice in acea ultima jumatate de ora.

Un alt sfat bun in mentinerea tineretii noastre este de a ne relaxa cat mai bine, deoarece este unul dintre cele mai bune lucruri care le putem face dupa ce ne intoarcem de la locul de munca. O buna alegere este de a sa ne uitam la un film sau la emisiunea noastra preferata. Este de preferat sa facem 15 minute de meditatie pe zi, inainte de ne aseza in pat, astfel noi putand sa ne scadem din bataile inimii, dar, reducand usor,usor si tensiunea arteriala.

Acestea sunt cateva sfaturi care sunt bune de urmat pentru a ne mentine tineri cat mai mult timp. Pe mai tarziu vom reveni cu un nou articol cu mai multe sfaturi in privinta acestui complex.

Leave a Reply