Sunt momente cand te cuprinde cate-o stare ciudata si nu ai stiut cum s-o descrii sau s-o denumesti? Ei bine, tuturor ni s-a intamplat si nu, nu sunt iluzii. Aceste ‘stari’ au si denumiri si recent au atras atentia multor specialisti din diferite domenii.

  1. Liberosis

Este acel sentiment de a-ti pasa mai putin de lucruri. Pe masura ce crestem ne creste si numarul de responsabilitati inclusiv si importanta lor, Liberosis este sentimentul pe care il avem atunci cand ne dorim sa fim copii, fara responsabilitati si stres.

  1. Jouska

Este un dialog ipotetic pe care il porti la nesfarsit in minte. De exemplu, cand te gandesti la o intamplare din trecut, iar acum iti vin replici in minte pe care la momentul respectiv nu ai fost inspirat sa le spui.

  1. Opia

Sentimentul de excitare intensa pe care il simte o persoana atunci cand intra intr-o comunicare din priviri cu o alta persoana poarta numele de Opia. Multe teste s-au facut in legatura cu acest sentiment si s-a determinat ca, daca doua persoane se plac si se privesc intes se excita reciproc, depinde de circumstante, daca una dintre cele doua persoane este perceputa ca fiind periculoasa, sentimentul este foarte neplacut.

  1. Adronits

Este acel sentiment de frustrate pe care o simtim in momentul in care intalnim o noua persoana si interesanta, iar cand realizat cat timp va dura pana vom dezvolta o relatie deplina cu acea persoana. Iti doresti ca relatia sa se desfasoare cu repeziciune, dar esti constient ca este imposibil acest lucru.

  1. Chrysalism

Ai simtit vreodata ca te cuprinde o caldura din interior, un sentiment de pace si liniste, atunci cand tu te afli in casa unde te simti protejat  in timp ce afara este furtuna? Aceast sentiment este legat de senzatia ca te aflii din nou in uterul mamei si de aceea porta numele de  Chrysalism.

Leave a Reply