Unul din cele mai importante aspecte in a iti organiza viata este sa te asiguri ca dupa ce ti-ai stabilit prioritatile, iti mai ramane timp sa te bucuri de viata, sa traiesti. Daca ai un stil de viata dezordonat, si niciodata nu ai timp destul sa faci ceea ce iti doresti, eu iti prezint mai jos cinci moduri prin care iti poti organiza viata, astfel incat sa te simti mai liber si chiar sa ai mai mult timp liber.

1. Incearca sa iti organizezi lucrurile acasa

Sunt sigur ca toti avem in casele noastre o gramada de lucruri care stau prin colturi si nu ne ajuta la nimic, pur si simplu stau acolo si ocupa spatiu. Majoritatea dintre ele nu ne mai folosesc la nimic si nici nu o vor mai face vreodata. Asa ca, trebuie sa iti organizezi totul in casa, sic and sortezi prin toate acele lucruri, sa te intrebi daca acele lucruri iti mai folosesc la ceva, daca te ajuta sau iti mai trebuiesc, sau daca ele pot ajuta sau pot fi folosite de altcineva.

2. Analizeaza-ti activitatile si vezi care nu sunt productive

Cu totii irosim cate putin timp din cand in cand, si cateodata avem prea multe lucruri care se desfasoara in acelasi timp in viata noastra incat ne coplesesc. Daca sit u te simti prea aglomerat, atunci este timpul sa te gandesti ce ai putea face sa iti conserve timpul cat mai mult, reducand toate activitatile sau obiceiurile care nu te ajuta la nimic si nici nu te fac sa te simti mai bine, astfel castigand mai mult timp in care poti face alte activitati care te fac fericit.

3. Petrece timp doar cu persoanele care te fac fericit

Cea mai usoara metoda de a iti irosi timpul este s ail petreci in jurul unor persoane cu efect negative, pesimismul lor este contagios, asa ca cel mai bin ear fi sa nu iti mai pierzi timpul cu ei. Nu trebuie sa te gandesti la ce lucruri rele ti s-ar putea intampla in viitor, ci trebuie sa te bucuri de momentele pe care le traiesti, de viata, si de toate frumusestile pe care le are de oferit.

4. Redu numarul lucrurilor ce le ai de facut, si fa-le

Daca pe lista ta cu lucruri de facut se gasesc peste 10 lucruri in fiecare zi, atunci ar trebui sa consideri eliminarea celor mai putin importante. Avand atat de multe lucruri de facut, nu te vei putea concentra pe niciunul fiind grabit sa le termini cat mai repede. Cel mai bine este sa le alegi pe cele mai importante, si apoi sa le rezolvi cu calm si fara graba, caci graba strica treaba.

5. Alege-ti scopuri bine definite si ramai concentrat pe ele fara sa deviezi

Lipsa motivatiei si a concentrarii cu siguranta vor diminua sansele cuiva de a fii productiv in viata personala cat si la serviciu. Daca vrei sa fii sigur ca esti si ca vei ramane motivate si concentrat pe ceea ce ai de facut, atunci alege-ti niste scopuri bine definite si concentreaza-te in a le indeplini cat mai rapid dar si cat mai eficient, astfel ca in viitor te vei putea uita in urma cu mandrie si satisfactie.

Leave a Reply