Dacă în prima parte vorbeam despre familie și prieteni, mai exact oamenii din viața noastră ce ne influențiază fericirea, în cea de a doua parte vom ține cont de alți factori ce au de asemenea un impact puternic asupra nivelului nostru de fericire.

  1. Cariera
    Lady Gaga spunea ”Unele femei aleg să își urmeze bărbații, iar altele aleg să își urmeze cariera. Dacă te întrebi ce să alegi în viață, aminteșete-ți: cariera nu se va trezi niciodată să-ți spună că nu te mai iubește.” Pentru bărbați, reciproca e valabilă.

Dacă în cazul oameniilor există cel puțin un gram de instabilitate,  succesul obținut în carieră însă îți va oferii mereu senzația de satisfacție. O carieră reușită este dovada palpabilă a efortului depus și îți va aduce mereu aminte de aptitudinile tale.

  1. Pune-te pe primul loc
    Este ceva normal să ne facem griji pentru cei din jur, mai ales pentru cei apropiați nouă. Cu toate acestea, este necesar ca uneori să dăm dovadă de un strop de egoism. Nu renunța la tine pentru fericirea altora și nu lăsa niciodată pe nimeni să își clădească fericirea pe spatele nefericirii tale.
  2. Micile plăceri

Oricât de ocupat ai fi, nu uita să te răsfeți din când în când. Micile plăceri pot avea un impact destul de mare asupra fericirii noastre. Nu ai nevoie de o vacanță de o săptămână pe Coasta de Azur pentru a-ți încărca bateriile. Uneori, o scurtă plimbare sau un mic cadou făcut ție te poate binedispune.

  1. Viitorul

De cele mai multe ori, acest detaliu tinde să ne umbrească fericirea. Gândul permanent la ziua de mâine ne face să uităm faptul că trăim în prezent. Este ceva normal să te preocupe viitorul și să dorești siguranță. Cu toate acestea, nu uita să te bucur de fiecare clipă, să trăiești în prezent și să nu lași viața să treacă pe lângă tine.

Leave a Reply