temerile

Fiecare om are temerile sale, temeri care il fac sa renunte la unele lucruri pe care si le doreste. Teama ar trebui sa fie un sentiment constructiv, insa nu in cazul tuturor este asa. Iata cateva dintre cele mai des intalnite temeri.

1. Teama de esec – teama de esec este una dintre cele mai mari temeri ale oamenilor. Cei care sufera de aceasta temere au retineri in ceea ce priveste incercarea lucrurilor noi. Ei considera ca esecul este cel mai groaznic lucru care se poate intampla. Nu cu totii intelegem ca dupa esec, adesea vine succesul. Un exemplu clar este inventatorul Thomas Edison care a prelucrat pe putin 1000 de becuri pana a reusit in cele din urma sa ajunga la rezultatul mult asteptat.

2. Teama de singuratate – aceasta apare atunci cand ajungem sa fim dependenti de anumite persoane. Singuratatea scoate la suprafata neincrederea in sine, faptul ca tu consideri ca nu eşti in stare sa iei decizii de unul singur. Cei care se tem foarte mult de singuratate sunt dispusi sa stea intr-un colectiv in care nu le face neaparat placere numai pentru a nu se simti singuri.

3.Teama de a vorbi in public – aceasta temere are la baza lipsa de incredere. Vorbitul in public creeaza foarte multa panica, insa atat timp cat ai abordat foarte bine subiectul despre care urmeaza sa tii un discurs, nu are de ce sa iti fie teama. Da, vorbitul in public este de cele mai multe ori vazut ca o autoevaluare, dar nu uita, oricine mai greseste.

Leave a Reply