Oras milenar si principalul oras turistic din regiunea Valonia, Liège adaposteste o multime de atractii turistice. Meuse, dealurile care il inconjoara, cartiere tipice…toate acestea ii confera un farmec aparte. Un folclor foarte prezent intretinut de o populatie joviala, mereu gata de petrecere, cartiere animate si un numar mare de muzee fac din Liège un oras de vizitat in mod obligatoriu odata aflat in Belgia.

Una din cele mai cunoscute si cautate atractii din Liège este fara indoiala Palatul Prince Bishop edificat in secolul X, o cladire compusa din doua curti. Casele din cladirea cunoscuta sub numele de Palace adapostesc cladirile guvernului provincial dar si ale instantei de judecata. Palatul Prince Bishop se poate vizita doar cu o cerere scrisa si aprobata.

Piata Centrala din Liège este inconjurata de restaurante si cafenele. Turistii pot admira aici Fantana Tradition dar si Primaria orasului Liège. Principalul monument din Piata Centrala este Perron, simbolul libertatii comunale.

Liège adaposteste o multime de muzee si galerii de arta. Muzeul Ansembourg este un conac frumos care dateaza din secolul al XVIII-lea. Muzeul Grand Curtis gazduieste o exceptionala colectie de arta decorativa, religioasa si de arheologie. Muzeul Aquarium dispune de 46 de bazine cu peste 2500 de animale ce reprezinta 250 de specii de rau, ocean, mare si lac.

Parcul de la Boverie, inconjurat de raul Meuse si de un canal, gazduieste cladirea Palais du Congres, cu o fatada ce se reflecta in rau si un turn modern cu o inaltime de 52m. Grand Curtius reprezinta un grup de muzee care ocupa un complex de cladiri vechi, din secolele XVII si XVII. Cea mai cunoscuta este Curtius Palace, un exemplu superb de stil renascentist.

Piata La Batte este cea mai veche si mai mare piata din Belgia, intinzandu-se pe o mila cu tarabe pline ce ofera fructe, haine, flori, branzeturi si produse locale.

Leave a Reply