Gambia este o tara mica care isi seduce mereu turistii datorita climatului sau tropical si a splendorii plajelor sale. Dar cultura acestei tari vest-africane este la fel de fascinanta.

Gambia nu numai ca este o tara mai mica ci are o forma particulara. Este inconjurata in intregime de Senegal si este taiata in doua parti de fluviul care i-a dat si numele. Coasta Atlanticului este marginita de cele ai frumoase plaje. De exemplu, cei care iubesc pescuitul vor fi incatati aici in timp ce cei care ii insotesc pot sa profite de plajele insorite dar si de excursii fascinate in padurile de mangrove.

Banjul, capitala. Banjul nu are multi locuitori- 50 000. Ambianta calduroasa si conviviala se datoreaza cu siguranta marimii sale mici. Plimbandu-te pe stradutele de aici, vei avea impresia ca te pimbi printr-un orasel engelzesc, dar mult mai pitoresc. Piata Albet de aici prezinta un amestec minunat de culori si de parfumuri.

Banjul prezinta si o multime de vestigii care dateaza din perioada in care britanicii erau aici la putere.

Tanji, satucul de pescari. Foarte multa lume de aici traieste doar din pescuit. Vei vedea deci cum traiesc pescarii, cum este prins pestele si cum este vandut dar si te vei putea delecta cu cea mai buna mancare.

Locul unde traiesc crocodilii. Trebuie sa ajungi si la Katchihally, un elesteu cu crocodili cu apa cu multiple beneficii.

Fluviul Gambia. Este cel care taie teritoriul de aici in doua. O excursie cu vaporul este cea mai placuta. Vei putea admira mici grupuri de delfini, numeroase pasari multicolore si o vegetatie tropicala.

Paduri impenetrabile. Climatul tropical este pe placul animalelor si al plantelor si copacilor. Toate sunt protejate in vaste parcuri nationale, precum Makasutu Cultural Forest.

Gambia are si ea versiunea sa de Stonhenge, mult mai mica. Poti admira pietrele la Wassu si la Kerr Batchm.

Un sejur in Gambia este cu siguranta o calatorie plina de descoperiri unde vei fi primit mereu cu bratele deschise.

Leave a Reply