Doha este capitala moderna din Golful Persic a Emiratului Qatar. Are dimensiuni mici, dar cand vine vorba despre bogatie, lucrurile se schimba. Dar pe langa modernitatea sa, Doha are si un suflet autentic si traditional care mai bate inca in vechile sale piete-soukks.

Doha este si o metropola surrpinzatoare din fier si otel cu cele mai surprinzaoare cladiri tip zgarie-nori. Si Muzeul sau de Arta Islamica este cel mai bun motiv de a veni aici sa o descoperi.

Aici trebuie sa descoperi centrul orasului si cladirile sale, sa faci putin shopping, sa te plimbi pe cornisa- faleza marginita de palmieri, lunga de 7 km, de-a lungul marii sau prin Rumeilah Park… Trebuie sa mai descoperi si Muzeul Orientalistilor dar si Heritage Village care reconstituie un satuc arab traditional. Piata Souk Wakif este cea care reprezinta imaginea traditionala a lumii arabe, cu obiecte de artizanat, cu parfumuri, cu mirodenii si opere de arta.

Din Doha se organizeaza si cele mai frumoase excursii in desert sau inspre frumoasele plaje din imprejurimi.

Doha este un oras cu cele mai surpinzatoare infrastructuri dar si cu un pamant al contrastelor unde poti ajunge in cateva minute dintr-un mall ultimul racnet in cele mai vechi si autentice piete. Mai poti sa te plimbi si cu vestitele « dhows »- vapoare de lemn pe golful Doha in fata celor mai impozante zgarie-nori.

Dar Doha nu inseamna numai zgarie-nori si magazine de lux ci si situri naturale. Desertul din jur ofera numeroase puncte de interes si de aventura precum Dhal al Misfir, trandafirii desertului sau dunele de nisip. Vei descoperi lumea araba cu multiplele fatete ale sale.

Doha este o destinatie turistica care imbina traditia si modernitatea, o destinatie exotica, plina de mister, un oras exuberant, cu o pasiune pentru cultura, bucuria de a trai si frumusete.

Leave a Reply